Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 10.05.2011
Tematica: mutarea romilor de pe Coastei-Cluj
Categoria articolului: ştiri
Pagina (dacă este cazul): 2
Autorul articolului: Bianca Pădurean
Titlul articolului: Protest al romilor mutaţi de pe Coastei, în Consiliul Local
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: https://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Protest_al_romilor_mutati_de_pe_Coastei-in_Consiliul_Local_0_478152673.html


Aproximativ 15 romi, reprezentanţi ai comunităţii de clujeni care au fost mutaţi de pe strada Coaste în apropiere de Pata Rât au protesta, astăzi în timpul şedinţei de Consiliu Local. Aceştia sunt nemulţumiţi de noile locuinţe primite.

„Am locuit pe strada Coastei 21 de ani cu chiria plătită la zi până au venit şi ne-au dus la Pata Rât. Acolo avem bai comune şi nu putem merge două persoane la baie”, s-a plans Greta Petru, reprezentant al comunitătii de romi mutate de pe Coastei.

Cetăţenii nemultumiţi au venit în Consiliul Local cu pancarte pe care scria “solidaritate” sau “sunt rom, vreau să trăiesc în demnitate”.

Romii au ieşit din sala de şedinţă, după ce nu au fost lăsaţi să ia cuvântul. Aceştia incercat să discute cu primarul Sorin Apostu, însă acesta s-a întors la şedinţă.

Romii au fost relocaţi în urmă cu aproape patru luni de pe strada Coastei, în casele modulare din Pata Rât. Este vorba despre 250 de persoane care locuiesc acum în 40 de camere de câte 18 metri pătraţi ale celor 10 case modulare, care au 10 băi de câte şase metri pătraţi fiecare.

În locul locuinţelor sociale de pe strada Coastei, Facultatea de Teologie Ortodoxă, va contrui un capus universitar cu clădiri care să găzduiască aula (360 mp), sălile de curs (360 mp), săli de seminar (950 mp), ateliere şi spaţii destinate corpului profesoral – decanat, birouri pentru profesori, sală profesorală, dar şi spaţii de cazare, o cantină şi anexe pentru utilităţi, parcări. Campusul va găzdui şi o capelă.
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.